Contactgegevens* Verplichte velden

Sewerin Combiphon CG50 Generator
Vergroot afbeelding
X

Sewerin Combiphon CG50 GeneratorSewerin Combiphon CG50 Generator
Move your mouse over image or click to enlarge

Sewerin Combiphon CG50 Generator

Impulsgenerator voor het lokaliseren van ondergrondse kunststof leidingen.

Lees meerLess
Beschrijving

Ondergrondse kunststof leidingen kunnen niet worden gevonden met een elektromagnetische methode omdat kunststof geen elektriciteit geleidt. Ze kunnen echter wel worden gelokaliseerd met een elektro-akoestische methode.

Leidingen geleiden mechanische trillingen beter dan de grond er omheen. De trillingen kunnen met een grondmicrofoon worden gedetecteerd, op dezelfde wijze als een waterlek kan worden gevonden. Deze methode werkt bij leidingen van vrijwel elk materiaal.

Het Combiphon Systeem bestaat uit een Aquaphon waterlekdetectiesysteem (zoals de Sewerin A 200) in combinatie met een trillingen-generator.

De Sewerin CG50 Generator is een controle-eenheid met geïntegreerde accu. De CG50 kan worden gebruikt in combinatie met een Combiphon Striker en/of Stopper.

De Combiphon Striker is een mechanische hamer die op de leiding wordt bevestigd. Door aansturing met de CG50 wordt er op de leiding geklopt, wat trillingen veroorzaakt die vervolgens met de Aquaphon kunnen worden gedetecteerd.

De Combiphon Stopper is speciaal ontwikkeld voor waterleidingen. De waterkolom in de leiding wordt via de brandkraan in trilling gebracht in plaats van de leiding zelf. Dit maakt de leiding vindbaar over een grote afstand. Op drukpieken te voorkomen, kan de druk in de leiding worden gecontroleerd met een manometer.

Optioneel kan de CG50 worden voorzien van een afstandsbediening waarmee de intensiteit van het “kloppen” van op afstand kan worden geregeld. Dit is vooral handig bij het zoeken naar huisaansluitingen, omdat een te hoge geluidsdruk interferentie kan veroorzaken.

Downloads
Prijs op aanvraagVragen, advies of telefonisch overleggen?

Onze deskundige verkoopadviseurs helpen u graag op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Bel 02 - 757 92 44

Vraag een offerte aan voor dit product

Groot aantal nodig van dit product? Vraag offerte aan