EURO-INDEX presenteert ’s werelds eerste PID Fire Investigation Kit van Ion Science. Deze kit bevat een Tiger of Tiger LT voor betrouwbare en nauwkeurige detectie van VOC’s (Vluchtige Organische Componenten) op plaatsen waar brandonderzoek wordt verricht.

De aanwezigheid van VOC’s wijst vaak op het gebruik van koolwaterstofverbindingen in de vorm van brandversnellers, zoals benzine, alcohol, vloeibare lijm of brandbare schoonmaakmiddelen. Doordat de PID-sensor van de Tiger (LT) vrijwel ongevoelig is voor vocht en vervuiling, is dit instrument ideaal voor toepassing bij een recent gebluste brand. De kit kan worden toegepast met minimale training en bevat alles wat nodig is voor accurate detectie van VOC’s, zoals een Tiger (LT), flexibele meetsonde voor detectie op lastig bereikbare plaatsen, een bump test pen, 12 V laadstation, filters, etc. Dit alles uiteraard in een stevige draagkoffer met schuimvulling.

De Ion Science Fire Investigation Kit is ideaal gereedschap voor branddeskundigen, technische recherche, consultants en privé onderzoekers van verzekeringsmaatschappijen.

  Klik hier voor meer informatie over de Fire Investigation Kit