De Ion Science Falco TAC is ’s werelds eerste stationaire PID-monitor voor detectie van total aromatic compounds (TACs of PAK’s), waaronder benzeen. Het toestel kan aromatische koolwaterstoffen detecteren vanaf 0,01 ppm (10 ppb, voor zeer toxische gassen) tot 50 ppm. 

Doordat de Falco TAC gebruik maakt van een 10,0 eV elektrode stack in combinatie met een 10,6 eV lamp is het toestel selectiever en reageert het niet op componenten die de meting van PAK’s (Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen) ongewenst beïnvloeden, zoals H2S en NH3. De PID-sensor in de Falco TAC biedt niet alleen de gepatenteerde Fence Electrode Technology, maar ook Typhoon Technology, wat zelfs de gevolgen van condenserende luchtvochtigheid minimaliseert. Hierdoor is deze gasmonitor toepasbaar in extreme weersomstandigheden. Het toestel is voorzien van een OLED-display met bijzonder hoog contrast waarop de meetwaarde duidelijk af te lezen is en een status-indicatie wordt weergegeven (groen, amber of rood) die zelfs in fel zonlicht goed zichtbaar is.

De Belgische grenswaarde voor benzeen is 1 ppm (3,25 mg/m3). De hoge resolutie van de Falco TAC is geschikt voor meting van de concentratie benzeen volgens deze regelgeving. Deze gasmonitor is verkrijgbaar zonder pomp (minimaliseert onderhoudskosten) en als gepompte versie, die het mogelijk maakt om gasmonsters aan te zuigen van slecht toegankelijke ruimten.

  Klik hier voor meer informatie over de Falco TAC