Contactgegevens* Verplichte velden

Ion Science Cub
Vergroot afbeelding
X

Ion Science CubIon Science Cub
Move your mouse over image or click to enlarge

Ion Science Cub

De kleinste PID-monitor voor detectie van VOC’s.

Lees meerLess
Beschrijving

Het compacte toestel bevat een bijzonder nauwkeurige, snelle en ongekend gevoelige PID-sensor met een 10,6 eV lamp voor detectie van 480 selecteerbare VOC’s (Vluchtige Organische Componenten). Het grote meetbereik maakt het mogelijk VOC’s te detecteren vanaf 1 ppb (voor zeer toxische gassen) tot maar liefst 5.000 ppm.

Compact
Door de kleine behuizing en het lage gewicht is de Cub gemakkelijk en comfortabel te dragen. Het doordachte ontwerp van deze gasmonitor maakt de kans op vervuiling van de sensoren bijzonder klein. Vocht heeft ook nauwelijks invloed op de correcte werking van het toestel door toepassing van de gepatenteerde Fence Electrode Technology. De behuizing biedt beschermingsklasse IP65 en is daarmee geschikt voor gebruik in hevige regen.
 
Functionaliteit
De Ion Science Cub is voorzien van een groot display met achtergrondverlichting waarop de meetwaarden gemakkelijk zijn af te lezen. De bediening van het toestel is eenvoudig en intuïtief met slechts één knop. Bij overschrijding van de ingestelde grenswaarde wordt de gebruiker gealarmeerd met knipperende LED’s, een luid akoestisch signaal en vibratie. De Cub is voorzien van een oplaadbare accu met een zeer lange gebruiksduur van 16 uur. Het toestel bevat een intern geheugen voor het loggen van 30.000 meetwaarden.
 
Cub Doc
De Cub kan worden voorzien van een docking-station met de naam Cub Doc. Dit docking station wordt gebruikt voor het opladen van de accu van de Cub en (afhankelijk van het model) tevens voor het uitlezen van het interne geheugen via USB en/of de bumpcheck en het justeren van het toestel te automatiseren.
 
De Ion Science Cub vindt zijn toepassing in de chemische, petrochemische en farmaceutische industrie, alsmede bij alle situaties waarbij de persoonlijke veiligheid door de aanwezigheid van VOC’s in gevaar kan komen.
 
Modellen
De Cub is verkrijgbaar is 3 modellen. Model Cub ppm en Cub ppb zijn uitgevoerd met een 10,6 eV lamp en bieden een meetbereik van respectievelijk 0,1 tot 5.000 ppm en 0,001 tot 5.000 ppm. Model TAC is uitgevoerd met een 10,6 eV lamp met een 10,0 eV pellet en heeft een meetbereik van 0,01 tot 5.000 ppm. Dit laatste model detecteert het totaal van alle aromatische componenten, waaronder benzeen.
Downloads
Euroinfo

Referentie

  Port of Antwerp (Engelstalig)

 

Prijs op aanvraag


Vragen, advies of telefonisch overleggen?

Onze deskundige verkoopadviseurs helpen u graag op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Bel 02 - 757 92 44

Vraag een offerte aan voor dit product

Groot aantal nodig van dit product? Vraag offerte aan

Aanbevolen accessoires