Contactgegevens* Verplichte velden

EURO-INDEX Eurocan
Vergroot afbeelding
X

EURO-INDEX EurocanEURO-INDEX Eurocan
Move your mouse over image or click to enlarge

EURO-INDEX Eurocan

Vrijwel alle meetinstrumenten, die van één of meer gassen de concentratie meten, dienen regelmatig op juiste werking te worden gecontroleerd. Door een testgas met een bekende concentratie aan te bieden aan het instrument, kan worden gecontroleerd of de waarde in het display overeenkomt met die op het etiket van de fles. Instrumenten waar deze “bumptest” bij wordt uitgevoerd zijn bijvoorbeeld draagbare en stationaire gasdetectie instrumenten.

Lees meerLess
Beschrijving

De gasflessen die voor industriële doeleinden worden gebruikt zijn vaak onhandig groot, zwaar en voorzien van een vuldruk van 150 bar, wat risico’s met zich meebrengt in de transportopslag en het gebruik ervan. Voor bovengenoemde doeleinden is het wenselijk een kleine, aluminium gasfles met lage vuldruk te gebruiken, zoals de EUROCAN. De EUROCAN voldoet aan de Europese standaard PrEN 12205. Dit betekent dat deze is voorzien van een éénwegventiel, waardoor hervullen onmogelijk is gemaakt. Zo is de gebruiker er zeker van dat de EUROCAN daadwerkelijk het gas bevat dat op het etiket is vermeld.

De EUROCAN dient te zijn voorzien van een flowregeling. Deze flowregeling wordt éénmalig aangekocht en kan nadat de EUROCAN leeg is, worden losgedraaid en opnieuw op een volle EUROCAN worden geplaatst.

Mogelijkheid 1: een traploze flowregelaar
De flowregeling bestaat uit een afsluiter, een traploze flowregelaar, een flowmeter en een drukmeter. De slang, die van de flowregeling komt, wordt aangesloten op de kalibratiekap van een diffusiemodel of de gasingang van een gepompt instrument.

Mogelijkheid 2: flow on demand
Dit is een flowregelaar waarbij gas wordt vrijgegeven op basis van behoefte van het instrument. Dit werkt uitsluitend bij gepompte monstername.

Prijs op aanvraag

Vragen, advies of telefonisch overleggen?

Onze deskundige verkoopadviseurs helpen u graag op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Bel 02 - 757 92 44

Vraag een offerte aan voor dit product

Groot aantal nodig van dit product? Vraag offerte aan