Contactgegevens* Verplichte velden

BLAUWE LIJN Maxisystem
Vergroot afbeelding
X

BLAUWE LIJN MaxisystemBLAUWE LIJN Maxisystem
Move your mouse over image or click to enlarge

BLAUWE LIJN Maxisystem

Bestelnr: 063046

De Maxisystem zorgt ervoor dat de rookgassen in optimale staat bij de rookgasanalyser arriveren. Het instrument is voorzien van een monsternamepomp, zodat de pomp van de rookgasanalyser niet overmatig wordt belast.

Lees meerLess

Kenmerken

  • Zeer robuuste behuizing (IP65)
  • Monsternamepomp voor ontlasting / ondersteuning van de rookgasanalyser
  • Status LED’s voor indicatie van koeltemperatuur, status van het peltierelement en temperatuur van de verwarmde monsternameslang
  • Pomp voor afvoer van condenswater
  • Stoffilter
Meer kenmerken
Beschrijving

De rookgassen worden in de Maxisystem in zeer korte tijd afgekoeld tot een temperatuur van 5 °C.Tijdens dit proces condenseert alle aanwezige waterdamp direct en wordt vervolgens automatisch opgevangen en afgevoerd.

Verbrandingsprocessen en condenswater 
Bij de meeste verbrandingsprocessen komt naast kooldioxide, koolmonoxide en een aantal restgassen tevens waterdamp vrij. Bij gebruik van een rookgasanalyser wordt een gasmonster aangezogen via een rookgassonde en een monsternameslang. De aanwezige waterdamp in de rookgassen koelt af tijdens het transport door de monsternameslang en condenseert. Indien condenswater in contact komt met de gassensoren in de analyser kunnen deze onherstelbaar beschadigd worden. Om dit te voorkomen wordt er vrijwel altijd gebruik gemaakt van een condensafscheider in de monsternameslang. Bij de BLAUWE LIJN®rookgasanalysers van Euro-Index worden deze condensafscheiders zelfs voorzien van een PTFE-filter, die een extra beveiliging vormt indien de condensafscheider vol mocht raken.
 
Condensafscheider of peltierkoeler? 
Het gebruik van een condensafscheider volstaat in vrijwel alle gevallen, waarbij sprake is van een relatief kortdurende meting voor controle van een verbrandingsproces, metingen met hogere rookgastemperaturen, of het afstellen van een huishoudelijke CV-ketel. Indien echter een langdurige meting wordt verricht, voor het inspecteren of afregelen van een WKK/gasmotor, kan een conventionele condensafscheider tekort schieten. Het gebruik van de BLAUWE LIJN® Maxisystem peltierkoeler is in dit geval raadzaam.

NOx-metingen 
Bij NOx-metingen in rookgassen kan de nauwkeurigheid van de meting worden verhoogd door gebruik te maken van een verwarmde monsternameslang en een peltierkoeler. NO2 lost zeer gemakkelijk op in water onder het dauwpunt. Als dit gebeurt in de monsternameslang, wordt de opgeloste NO2 niet waargenomen door de sensoren in de analyser. Door de monsternameslang te verwarmen blijft de rookgastemperatuur boven het dauwpunt en condenseren de rookgassen niet. De NOblijft dus in gasvorm aanwezig. In de peltierkoeler zorgt de snelle afkoeling naar 5 °C er vervolgens voor dat de NO2 geen kans krijgt om opgenomen te worden in het condenswater en bereikt het dus ongeschonden de rookgasanalyser. De Maxisystem is voorzien van een speciale aansluiting voor de verwarmde monsternameslang.
 
Inbegrepen accessoires
Netadapter en handleiding
 
Optionele accessoires Bestelnr.
Verwarmde monsternameslang 069037
Stoffilter 825008
Aansluiting female voor silicone slang 2048503-I
Monsternameprobe en silicone slang 2048504-I
Algemene specificaties
Voeding 230 V AC
Bedrijfstemperatuur 5 tot 40 °C
Opslagtemperatuur -20 tot 50 °C
Afmetingen B x H x D 500 x 350 x 240 mm
Garantie 1 jaar
Kenmerken
  • Zeer robuuste behuizing (IP65)
  • Monsternamepomp voor ontlasting / ondersteuning van de rookgasanalyser
  • Status LED’s voor indicatie van koeltemperatuur, status van het peltierelement en temperatuur van de verwarmde monsternameslang
  • Pomp voor afvoer van condenswater
  • Stoffilter
€ 3.773,-
Alle prijzen zijn netto, per stuk, excl. BTW, Recupel inbegrepen. Wijzigingen voorbehouden.Vragen, advies of telefonisch overleggen?

Onze deskundige verkoopadviseurs helpen u graag op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Bel 02 - 757 92 44

Vraag een offerte aan voor dit product

Groot aantal nodig van dit product? Vraag offerte aan

Aanbevolen accessoires