Contactgegevens* Verplichte velden

BLAUWE LIJN Maxilyzer NG Plus
Vergroot afbeelding
X

BLAUWE LIJN Maxilyzer NG PlusBLAUWE LIJN Maxilyzer NG Plus
Move your mouse over image or click to enlarge

BLAUWE LIJN Maxilyzer NG Plus

De BLAUWE LIJN® Maxilyzer NG Plus is een complete serviceanalyser met geïntegreerde peltierkoeler. Het toestel kan gelijktijdig tot max. 7 gassen analyseren.

Lees meerLess
Beschrijving
De buitengewoon robuuste uitvoering, uitstekende specificaties en certificering volgens de strengste Europese normen maken de Maxilyzer NG Plus geschikt voor toepassing bij industriële verbrandingsinstallaties boven 130 kW. De behuizing van de BLAUWE LIJN® Maxilyzer NG Plus bestaat uit een zeer sterke lucht-, stof- en waterdichte koffer (Pelicase).

Rookgasanalyse tot 7 gassen 
De Maxilyzer NG Plus biedt plaats aan 6 gassensoren waarmee maximaal 7 gassen gelijktijdig kunnen worden geanalyseerd. Euro-Index maakt uitsluitend gebruik van gassensoren van City Technology,die garant staan voor een hoge nauwkeurigheid en een lange gebruiksduur.

De conditie van de sensoren kan op het display worden weergegeven. De minimale sensorconfiguratie van de Maxilyzer NG Plus bevat een zuurstofsensor (O2 en berekening van CO2) en een koolmonoxidesensor (CO tot 4000 ppm en H2 tot 2000 ppm). Een koolmonoxidesensor is kruisgevoelig voor waterstof, wat betekent dat het aanwezige waterstof door de sensor wordt herkend als koolmonoxide en de weergegeven concentratie CO bijgevolg hoger is als de werkelijke waarde. Door de afzonderlijk gemeten waterstofconcentratie van deze waarde af te trekken wordt de nauwkeurigheid van de CO-meting sterk verhoogd. Deze methode is vereist om te voldoen aan de specificaties die zijn opgenomen in de norm NBN EN 50379 deel 2. Er is plaats voor vier extra toxische sensoren, waarbij een keuze kan worden gemaakt uit een sensor voor koolmonoxide tot 2 vol.% / 20.000 ppm (CO-vol.%), stikstofoxide (NO), stikstofdioxide (NO2) en zwaveldioxide (SO2).
 
De Maxilyzer NG Plus is voorzien van twee krachtige pompen, waarvan één wordt gebruikt voor monstername in de rookgassen en de andere tot doel heeft de CO-sensor te spoelen met schone lucht, zolang een hoge concentratie CO wordt aangeboden. Dit komt de levensduur, responstijd en nauwkeurigheid van de sensor zeker ten goede doordat deze tegen vergiftiging wordt beschermd en onmiddellijk weer in staat is om lage concentraties te meten.

Alle sensoren worden optimaal beschermd door een stoffilter en een condensafscheider met waterslot die in het deksel van het instrument zijn verwerkt.
 
Geïntegreerde peltierkoeler 
Bij de meeste verbrandingsprocessen komt naast kooldioxide, koolmonoxide en een aantal restgassen tevens waterdamp vrij. Bij gebruik van een rookgasanalyser wordt een gasmonster aangezogen via een rookgassonde en een monsternameslang. De aanwezige waterdamp in de rookgassen koelt af tijdens het transport door de monsternameslang en condenseert. Indien condenswater in contact komt met de gassensoren in de analyser kunnen deze onherstelbaar beschadigd worden. Om dit te voorkomen wordt er vrijwel altijd gebruik gemaakt van een condensafscheider in de monsternameslang. Bij de BLAUWE LIJN® rookgasanalysers van Euro-Index worden deze condensafscheiders zelfs voorzien van een PTFE-filter, die een extra beveiliging vormt indien de condensafscheider vol mocht raken. Het gebruik van een condensafscheider volstaat in vrijwel alle gevallen, waarbij sprake is van een relatief kortdurende meting voor controle van een verbrandingsproces, metingen met hogere rookgastemperaturen, of het afstellen van een huishoudelijke CV-ketel. Indien echter een langdurige meting wordt verricht, voor het inspecteren of afregelen van een WKK/gasmotor, kan een conventionele condensafscheider tekort schieten. Voor dit doel is de Maxilyzer NG Plus standaard uitgevoerd met een geïntegreerde peltierkoeler. Deze peltierkoeler zorgt dat de rookgassen in optimale staat bij de analyser aankomen, doordat deze in zeer korte tijd worden afgekoeld tot een temperatuur van 5 °C. Tijdens dit proces condenseert alle aanwezige waterdamp direct en wordt vervolgens automatisch opgevangen en afgevoerd. Bij NOx-metingen in rookgassen wordt de nauwkeurigheid van de meting verhoogd door gebruik te maken van een (optionele) verwarmde monsternameslang en een peltierkoeler. NO2 lost zeer gemakkelijk op in water onder het dauwpunt. Als dit gebeurt in de monsternameslang, wordt het opgeloste NO2 niet waargenomen door de sensoren in de analyser. Door de monsternameslang te verwarmen, blijft de rookgastemperatuur boven het dauwpunt en condenseren de rookgassen niet. De NO2 blijft dus in gasvorm aanwezig. De snelle afkoeling naar 5 °C in de peltierkoeler zorgt dat de NO2 geen kans krijgt om opgenomen te worden in het condenswater en bereikt het ongeschonden de gassensoren.

Multitasking 
Voor een rendementsmeting is meer nodig dan alleen rookgasanalyse. Naast gasconcentraties dient tevens de temperatuur van de rookgassen en van de verbrandingslucht te worden gemeten. De Maxilyzer NG Plus meet gelijktijdig O2, CO-ppm, CO-vol.%, H2, NO, NO2, SO2, rookgastemperatuur en verbrandingsluchttemperatuur, waarna vervolgens CO2, het rendement (η), het temperatuurverschil (ΔT), het verlies (qA) en de luchtovermaat (λ) worden berekend volgens de meest recente Europese berekeningsmethoden.
 
In de Maxilyzer NG Plus zijn de volgende brandstofsoorten standaard voorgeprogrammeerd: aardgas, propaan, butaan, olie, pellets (vaste brandstof) en testgas. Daarnaast biedt het geheugen ruimte aan vijf vrij programmeerbare brandstofsoorten. Door gebruik te maken van de unieke grafische kernstroomfunctie kan de rookgassonde precies tot de kern van het rookgaskanaal worden gestoken, zodat een zo nauwkeurig mogelijke meting wordt verkregen.
 
Voor een juiste afstelling van een verwarmingsinstallatie dient vaak ook een drukverschilmeting verricht te worden. De Maxilyzer NG Plus bevat een bijzonder nauwkeurige drukverschilmeter met een bereik tot 150 mbar/hPa en een resolutie van 0,01 hPa. Het instrument is in staat een rendementsmeting en een drukverschilmeting gelijktijdig uit te voeren, waarbij de meetresultaten van beide metingen op één scherm zichtbaar zijn. De negatieve aansluiting van de drukverschilmeter kan worden gebruikt als schoorsteentreksensor.

Gebruiksgemak 
De buitengewoon stevige en compacte behuizing van de BLAUWE LIJN® Maxilyzer NG Plus maakt het toestel geschikt voor toepassing in zware, industriële omstandigheden. Het instrument is standaard voorzien van een 300 mm modulaire rookgassonde met  2,4 meter monsternameslang. De aansluitingen van de Maxilyzer NG Plus zijn universeel, waardoor er geen problemen ontstaan bij uitwisseling van sondes en slangen. De accu heeft een bijzonder grote capaciteit en maakt een continu gebruiksduur van 42 uur mogelijk. In combinatie met de bijgeleverde acculader/netadapter kan het toestel ook gevoed worden via het lichtnet. De meetwaarden zijn duidelijk en contrastrijk af te lezen op het grote grafische LCD scherm met blauwe achtergrondverlichting. De volgorde van de meetwaarden op het display kan door de gebruiker naar eigen inzicht worden geconfigureerd in drie afzonderlijke macro’s. Met de zoomfunctie is het mogelijk vijf meetwaarden sterk vergroot weer te geven, zodat deze op grotere afstand afleesbaar zijn. De bediening is menugestuurd en bijzonder eenvoudig door het gebruik van iconen en slechts drie functietoetsen.

Communicatie 
De Maxilyzer NG Plus bevat een intern geheugen voor opslag van 100 volledige stookrapporten met datum- en tijdstempel. Deze stookrapporten kunnen in het scherm worden opgeroepen en worden afgedrukt op de geïntegreerde thermische printer.
 
Inbegrepen accessoires 
300 mm modulaire rookgassonde met 2,4 meter monsternameslang, rol thermisch printerpapier, opbergtas voor rookgassonde en accessoires, acculader/netvoeding, omgevingstemperatuurvoeler,verbrandingsluchttemperatuurvoeler met conus en 2,5 m kabel, kopie certificaat EN 50379 deel 2 en Nederlandstalige handleiding
 
Modellen Bestelnr. KWS® KWSplus
MAXILYZER NG Plus O2, COlaag 204870-I 999073 999087
MAXILYZER NG Plus O2, COlaag, NO 204872-I 999049 op aanvraag
MAXILYZER NG Plus O2, COlaag, COhoog 204871-I 999049 op aanvraag
MAXILYZER NG Plus O2, COlaag, COhoog, NO 204873-I 999051 op aanvraag
MAXILYZER NG Plus O2, COlaag, COhoog, NO, NO2 204874-I 999052 999101
MAXILYZER NG Plus O2, COlaag, COhoog, NO, SO2 204875-I 999052 999101
MAXILYZER NG Plus O2, COlaag, COhoog, NO, NO2, SO2 204876-I 999046 999102
Optionele accessoires Bestelnr.
Verwarmde monsternameslang 069037
Afpersset® tot 1 bar 17165-I
Afpersset® voor gas 17167-I
Slangenset 069639
Thermisch printerpapier (5 rollen) 941999
Stoffilter (per stuk) 925008
Flexibele sonde voor CO en O2 911262
Roetpomp 209000
Vitrylslang - 50 cm 171614EI
Vitrylslang - 25 cm 171642EI
Downloads
€ 5.446,- vanaf
Alle prijzen zijn netto, per stuk, excl. BTW, Recupel inbegrepen. Wijzigingen voorbehouden.

Vragen, advies of telefonisch overleggen?

Onze deskundige verkoopadviseurs helpen u graag op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Bel 02 - 757 92 44

Vraag een offerte aan voor dit product

Groot aantal nodig van dit product? Vraag offerte aan