Contactgegevens* Verplichte velden

Verhuur
BLAUWE LIJN Maxilyzer NG Plus (verhuur)
Vergroot afbeelding
X

BLAUWE LIJN Maxilyzer NG Plus (verhuur)BLAUWE LIJN Maxilyzer NG Plus (verhuur)
Move your mouse over image or click to enlarge

BLAUWE LIJN Maxilyzer NG Plus (verhuur)

Bestelnr: 972451

De BLAUWE LIJN® Maxilyzer NG Plus is een complete serviceanalyser met geïntegreerde peltierkoeler. Het toestel kan gelijktijdig tot max. 7 gassen analyseren. De buitengewoon robuuste uitvoering, uitstekende specificaties en certificering volgens de strengste Europese normen maken de Maxilyzer NG Plus geschikt voor toepassing bij industriële verbrandingsinstallaties boven 130 kW. De behuizing van de BLAUWE LIJN® Maxilyzer NG Plus bestaat uit een zeer sterke lucht-, stof- en waterdichte koffer (Pelicase).

Lees meerLess
Beschrijving
Rookgasanalyse tot 7 gassen 
De Maxilyzer NG Plus biedt plaats aan 6 gassensoren waarmee maximaal 7 gassen gelijktijdig kunnen worden geanalyseerd. EURO-INDEX maakt uitsluitend gebruik van gassensoren van City Technology,die garant staan voor een hoge nauwkeurigheid en een lange gebruiksduur.

De conditie van de sensoren kan op het display worden weergegeven. De minimale sensorconfiguratie van de Maxilyzer NG Plus bevat een zuurstofsensor (O2 en berekening van CO2) en een koolmonoxidesensor (CO tot 4000 ppm en H2 tot 2000 ppm). Een koolmonoxidesensor is kruisgevoelig voor waterstof, wat betekent dat het aanwezige waterstof door de sensor wordt herkend als koolmonoxide en de weergegeven concentratie CO bijgevolg hoger is als de werkelijke waarde. Door de afzonderlijk gemeten waterstofconcentratie van deze waarde af te trekken wordt de nauwkeurigheid van de CO-meting sterk verhoogd. Deze methode is vereist om te voldoen aan de specificaties die zijn opgenomen in de norm NBN EN 50379 deel 2. Er is plaats voor vier extra toxische sensoren, waarbij een keuze kan worden gemaakt uit een sensor voor koolmonoxide tot 2 vol.% / 20.000 ppm (CO-vol.%), stikstofoxide (NO), stikstofdioxide (NO2) en zwaveldioxide (SO2).
 
De Maxilyzer NG Plus is voorzien van twee krachtige pompen, waarvan één wordt gebruikt voor monstername in de rookgassen en de andere tot doel heeft de CO-sensor te spoelen met schone lucht, zolang een hoge concentratie CO wordt aangeboden. Dit komt de levensduur, responstijd en nauwkeurigheid van de sensor zeker ten goede doordat deze tegen vergiftiging wordt beschermd en onmiddellijk weer in staat is om lage concentraties te meten.

Alle sensoren worden optimaal beschermd door een stoffilter en een condensafscheider met waterslot die in het deksel van het instrument zijn verwerkt.
 
Geïntegreerde peltierkoeler 
Bij de meeste verbrandingsprocessen komt naast kooldioxide, koolmonoxide en een aantal restgassen tevens waterdamp vrij. Bij gebruik van een rookgasanalyser wordt een gasmonster aangezogen via een rookgassonde en een monsternameslang. De aanwezige waterdamp in de rookgassen koelt af tijdens het transport door de monsternameslang en condenseert. Indien condenswater in contact komt met de gassensoren in de analyser kunnen deze onherstelbaar beschadigd worden. Om dit te voorkomen wordt er vrijwel altijd gebruik gemaakt van een condensafscheider in de monsternameslang. Bij de BLAUWE LIJN® rookgasanalysers van EURO-INDEX worden deze condensafscheiders zelfs voorzien van een PTFE-filter, die een extra beveiliging vormt indien de condensafscheider vol mocht raken. Het gebruik van een condensafscheider volstaat in vrijwel alle gevallen, waarbij sprake is van een relatief kortdurende meting voor controle van een verbrandingsproces, metingen met hogere rookgastemperaturen, of het afstellen van een huishoudelijke CV-ketel. Indien echter een langdurige meting wordt verricht, voor het inspecteren of afregelen van een WKK/gasmotor, kan een conventionele condensafscheider tekort schieten. Voor dit doel is de Maxilyzer NG Plus standaard uitgevoerd met een geïntegreerde peltierkoeler. Deze peltierkoeler zorgt dat de rookgassen in optimale staat bij de analyser aankomen, doordat deze in zeer korte tijd worden afgekoeld tot een temperatuur van 5 °C. Tijdens dit proces condenseert alle aanwezige waterdamp direct en wordt vervolgens automatisch opgevangen en afgevoerd. Bij NOx-metingen in rookgassen wordt de nauwkeurigheid van de meting verhoogd door gebruik te maken van een verwarmde monsternameslang en een peltierkoeler. NO2 lost zeer gemakkelijk op in water onder het dauwpunt. Als dit gebeurt in de monsternameslang, wordt het opgeloste NO2 niet waargenomen door de sensoren in de analyser. Door de monsternameslang te verwarmen, blijft de rookgastemperatuur boven het dauwpunt en condenseren de rookgassen niet. De NO2 blijft dus in gasvorm aanwezig. De snelle afkoeling naar 5 °C in de peltierkoeler zorgt dat de NO2 geen kans krijgt om opgenomen te worden in het condenswater en bereikt het ongeschonden de gassensoren.

Multitasking 
Voor een rendementsmeting is meer nodig dan alleen rookgasanalyse. Naast gasconcentraties dient tevens de temperatuur van de rookgassen en van de verbrandingslucht te worden gemeten. De Maxilyzer NG Plus meet gelijktijdig O2, CO-ppm, CO-vol.%, H2, NO, NO2, SO2, rookgastemperatuur en verbrandingsluchttemperatuur, waarna vervolgens CO2, het rendement (η), het temperatuurverschil (ΔT), het verlies (qA) en de luchtovermaat (λ) worden berekend volgens de meest recente Europese berekeningsmethoden.
 
In de Maxilyzer NG Plus zijn de volgende brandstofsoorten standaard voorgeprogrammeerd: aardgas, propaan, butaan, olie, pellets (vaste brandstof) en testgas. Daarnaast biedt het geheugen ruimte aan vijf vrij programmeerbare brandstofsoorten. Door gebruik te maken van de unieke grafische kernstroomfunctie kan de rookgassonde precies tot de kern van het rookgaskanaal worden gestoken, zodat een zo nauwkeurig mogelijke meting wordt verkregen.
 
Voor een juiste afstelling van een verwarmingsinstallatie dient vaak ook een drukverschilmeting verricht te worden. De Maxilyzer NG Plus bevat een bijzonder nauwkeurige drukverschilmeter met een bereik tot 150 mbar/hPa en een resolutie van 0,01 hPa. Het instrument is in staat een rendementsmeting en een drukverschilmeting gelijktijdig uit te voeren, waarbij de meetresultaten van beide metingen op één scherm zichtbaar zijn. De negatieve aansluiting van de drukverschilmeter kan worden gebruikt als schoorsteentreksensor.
 
De Maxilyzer NG Plus wordt verhuurd met compleet accessoirepakket en geldig kalibratiecertificaat.

Prijs
De vermelde prijs is de huurprijs voor de eerste week.

  • De tweede aansluitende week: korting van 20%
  • De derde aansluitende week: korting van 40%
  • De vierde aansluitende week en meer: korting van 60%
Downloads
Verhuurprijs per week
Verhuur
€ 479,- verhuurprijs
Alle prijzen zijn netto, per stuk, excl. BTW, Recupel inbegrepen. Wijzigingen voorbehouden.

Vragen, advies of telefonisch overleggen?

Onze deskundige verkoopadviseurs helpen u graag op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Bel 02 - 757 92 44

Vraag een offerte aan voor dit product

Groot aantal nodig van dit product? Vraag offerte aan