Contactgegevens* Verplichte velden

Actie
BLAUWE LIJN Eurolyzer STx O2, CO2, CO/H2, drukverschil INRUILACTIE
Vergroot afbeelding
X

BLAUWE LIJN Eurolyzer STx O2, CO2, CO/H2, drukverschil INRUILACTIEBLAUWE LIJN Eurolyzer STx O2, CO2, CO/H2, drukverschil INRUILACTIE
Move your mouse over image or click to enlarge

BLAUWE LIJN Eurolyzer STx O2, CO2, CO/H2, drukverschil INRUILACTIE

Bestelnr: 068807 + 990109

Deze actieset bestaat uit de Eurolyzer STx O2, CO2, CO/H2, drukverschil met bijbehorende accessoires in een Sortimo draagkoffer, inclusief het eerste jaar KWSe service en kalibratie t.w.v. € 140,-. U heeft 7 jaar volledige garantie indien u het instrument elke 2 jaar opstuurt voor een KWSe behandeling.

U kunt na aankoop van deze set uw oude rookgasmeter inruilen voor € 250,-!

Lees meerLess


Inruilactie

EURO-INDEX biedt nu de mogelijkheid om
uw oude rookgasmeter in te ruilen
bij aankoop van deze Eurolyzer STx.
Meer info vindt u HIER !


U krijgt maar liefst € 250,- retour!

Kenmerken

 • Rookgasanalyser, temperatuur(verschil)meter en druk(verschil)meter in één
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Nederlandstalige, menugestuurde bediening
 • ECO-sensortechnologie voor zuurstofmeting met ongekend snelle reactietijden en bijzonder grote duurzaamheid
 • Waterstof gecompenseerde CO/H2-sensor tot 10.000 ppm
 • 7 jaar garantie met KWSe, ook op de vervangingsonderdelen en sensoren
 • Standaard Bluetooth® Smart communicatie
 • Standaard voorzien van slot voor MicroSD kaart
 • Geschikt voor EuroSoft Mobile software en App
 • Compatibel met EuroSoft Attest voor digitale verbrandingsrapporten (optie)
 • Geschikt voor CAPBs®
 • Groot helder TFT kleurenscherm
 • Aanraakgevoelig navigatieveld
 • Database Memory voor opslag van 10.000 meetrapporten met additionele informatie
 • Meting van trek, druk(verschil) en barometrische druk
 • Automatische dichtheidstest
 • Functie voor meting van koolmonoxide in de omgeving
 • Volledig NBN EN 50379 deel 2 gecertificeerd
 • Li-Ion accu met een gebruiksduur tot 14 uur
 • Genereert QR-code met meetwaarden
 • Optionele datalogfunctie
Meer kenmerken
Beschrijving
Rookgasanalyse met ECO-sensortechnologie
De BLAUWE LIJN Eurolyzer STx is standaard uitgevoerd met een loodvrije ECO-sensor voor O2 (zuurstof). ECO-sensortechnologie biedt een ongekend snelle reactietijd en hoge duurzaamheid. Voor het meten van koolmonoxide bevat het instrument een elektrochemische CO/H2-sensor met een meetbereik tot 10.000 ppm en een resolutie van 1 ppm. Deze sensor is H2 (waterstof) gecompenseerd.
 
Deze Eurolyzer STx meet en berekent de volgende parameters: O2, CO2, CO, CO-ref, H2, rookgastemperatuur, verbrandingsgas-/omgevingstemperatuur, temperatuur(verschil), trek, druk(verschil), rendement en luchtovermaat. De meest gangbare brandstofsoorten, zoals laagcalorisch en hoogcalorisch aardgas, propaan, butaan, olie, LPG en pellets zijn in deze serviceanalyser voorgeprogrammeerd.
 
Intuïtieve bediening
Direct na het inschakelen van de Eurolyzer STx verschijnt een keuzemenu in het display. Met het handige aanraakgevoelige navigatieveld maakt u een keuze uit de verschillende functies van het toestel. De Nederlandstalige menu’s zijn overzichtelijk en intuïtief te bedienen. De grote kijkhoek, de helderheid en verlichting van het kleurendisplay zorgen ervoor dat de meetwaarden onder alle omstandigheden goed zichtbaar en gemakkelijk afleesbaar zijn.
 
Gebruiksgemak
De Eurolyzer STx is zowel links- als rechtshandig te bedienen en voorzien van een rubberen beschermholster met sterke magneten. Daarmee kan het instrument aan metalen oppervlakken worden gehangen zodat beide handen vrij zijn.
 
Meetrapportage
De gemeten waarden worden overzichtelijk weergegeven op het heldere TFT kleurenscherm, waarbij u door de regels kunt scrollen. U kunt de eenheden aanpassen aan uw wens (bijvoorbeeld Pa, hPa, kPa, mbar, bar, mmWs, mmHg, inHg of psi voor weergave van drukverschil). Het is tevens mogelijk om de volgorde waarin de meetwaarden worden weergegeven te beïnvloeden, zodat dit past bij uw voorkeur en specifieke werkzaamheden. Als u een meetwaarde wilt kunnen lezen van op een grotere afstand, kunt u de display-zoom-functie gebruiken.
 
Extra functies:
 • De Database Memory functie van de Eurolyzer STx biedt de mogelijkheid om 10.000 meetrapporten met datum en tijd op te slaan op een MicroSD(HC)-kaart. Met de Hold-functie zet u de meetwaarden tijdelijk vast in het display, waarna u deze kunt opslaan op een geheugenplaats naar keuze. Deze gegevens kunnen vervolgens worden uitgelezen op bijvoorbeeld een PC of laptop. U kunt 1.000 records aanmaken met elk 8 regels klant- en installatiegegevens. Aan elk van deze records kunnen 10 meetrapporten worden gekoppeld.

 • Meetrapporten printen kan met de EUROprinter II IR of de EUROprinter Bluetooth Smart.

 • Digitale verbrandingsattesten opmaken kan met EuroSoft Attest. Met deze app kunt u op intuïtieve wijze digitale verbrandingsattesten van verwarmingsinstallaties opstellen, opslaan, delen en verzenden. Klant- en installatiegegevens kunnen bewaard, geïmporteerd en geëxporteerd worden. De meetgegevens van uw Eurolyzer STx worden via Bluetooth® automatisch overgedragen naar uw tablet/smartphone.

  De EuroSoft Attest App is gratis te downloaden in Google Play en de App Store.
  De activatie van deze functie op uw Eurolyzer STx kan u hier bestellen.

 • Rapportage met EuroSoft Mobile: EuroSoft Mobile maakt de bewerking en rapportage van het optionele Database Memory gemakkelijk. Klant- en aanvullende gegevens worden op eenvoudige wijze ingevoerd via een toetsenbord of een bestaande klantendatabase, in plaats van via het instrument zelf. Op deze wijze zijn de klantgegevens al beschikbaar op de MicroSD kaart en kunnen er direct meetrapporten aan worden gekoppeld. Een tweede functionaliteit van EuroSoft Mobile is de mogelijkheid om de Eurolyzer STx op afstand draadloos te bedienen en uit te lezen in “realtime” (live).

  De communicatie tussen de EuroSoft Mobile software of App (Android en iOS) en de Eurolyzer STx gebeurt via Bluetooth® Smart. Als uw pc of laptop niet beschikt over Bluetooth® Smart, bieden we een optionele dongel aan waarmee u verbinding kunt maken.
Compatibel met CAPBs®
U kunt CAPBs® toepassen om de meetfuncties van de Eurolyzer STx uit te breiden. Hiervoor dient uw instrument voorzien te zijn van de meest actuele firmware. Nieuwe modellen worden uiteraard met de nieuwste firmware geleverd. Wanneer uw Eurolyzer STx bij Euro-Index wordt aangeboden voor periodiek onderhoud en/of kalibratie, dan wordt deze ook automatisch voorzien van de laatste firmware. U kunt de firmware update ook zelf uitvoeren. Meer informatie hierover vindt u hier.
 
7 jaar garantie met KWSe
KWSe is een speciaal service- en kalibratieprogramma voor bepaalde BLAUWE LIJN serviceanalysers, waaronder de Eurolyzer STx. Met dit serviceprogramma heeft u 7 jaar garantie op het toestel, inclusief de standaard bijgeleverde accessoires, waaronder de accu, sensoren en verbruiksonderdelen (zoals filters). Bij KWSe wordt naast de druk-, temperatuur- en gassensoren tevens de thermokoppel in de rookgassonde gekalibreerd. De prijs van KWSe blijft gelijk gedurende de garantietermijn van 7 jaar, mits het onderhoud elke 24 maanden wordt uitgevoerd door Euro-Index. Hierdoor zijn de onderhoudskosten duidelijk, laag en komt u niet voor verrassingen te staan.
 
Automatische dichtheidstest
Bijzonder handig is de automatische dichtheidstest. Deze functie biedt de mogelijkheid om de drukdaling gedurende een vooraf ingestelde tijd (bijvoorbeeld 10 minuten) te registreren. Met een Eurolyzer STx en een Afpersset tot 1 bar is het zeer eenvoudig om een lekdichtheidstest uit te voeren.
 
Geïntegreerde drukverschilmeter
Deze BLAUWE LIJN Eurolyzer STx is uitgevoerd met een drukverschilmeter. Deze functie biedt de mogelijkheid om druk(verschil) te meten tot 150 hPa/mbar met een resolutie vanaf 0,01 hPa/mbar. Hiermee kunnen vrijwel alle drukmetingen aan een cv-installatie worden uitgevoerd, inclusief controle van de drukverschilschakelaar. Naast de actuele meetwaarde geeft het instrument ook de maximaal en minimaal gemeten waarde weer.
 
Bewaking van uw persoonlijke veiligheid
Als onderhoudsmonteur of inspecteur bent u dagelijks werkzaam rond verbrandingsinstallaties. Bij deze processen loopt u een verhoogd risico op blootstelling aan koolmonoxide in de atmosfeer, wat een negatieve invloed kan uitoefenen op uw gezondheid. De Eurolyzer STx is voorzien van een functie voor meting van de concentratie koolmonoxide in de omgevingslucht. Door deze functie in schone omgevingslucht te activeren en vervolgens met het toestel de stookruimte te betreden, wordt u tijdig gewaarschuwd bij een ongezonde of zelfs gevaarlijke concentratie koolmonoxide.
 
Datalogfunctie
De optionele datalogfunctie maakt het mogelijk om alle gemeten waarden te loggen met een instelbaar tijdsinterval. Op een MicroSD-kaart van 4 GB kunt u theoretisch alle rookgasparameters loggen met een interval van 1 seconde voor een periode van 3 maanden!
 
Inbegrepen accessoires
170 mm rookgassonde met 1,8 meter monsternameslang en condensafscheider met filters, omgevingstemperatuurvoeler, Sortimo draagkoffer, rubberen beschermholster met magneten, acculader/netvoeding, EN 50379 deel 2 certificaat, fabrieksrapport en Nederlandstalige handleiding
 
Technische specificaties
O2 (zuurstof)
Meetbereik 0 tot 21,0 Vol.%
Sensor Elektrochemische ECO-sensor
Nauwkeurigheid ± 0,2 Vol.%
Resolutie 0,1 Vol.%
T90 tijd < 30 seconden
CO2 (kooldioxide)
Meetbereik 0,0 Vol.% tot CO2 max (afhankelijk van de brandstof)
Sensor
Berekend uit O2
Nauwkeurigheid ± 0,2 Vol.%
Resolutie 0,1 Vol.%
T90 tijd < 30 seconden
CO (koolmonoxide, waterstof gecompenseerd)
Meetbereik 0 tot 10.000 ppm
Sensor Elektrochemisch
Nauwkeurigheid ± 5 ppm (< 50 ppm)
± 5% RDG (> 50 ppm)
Resolutie 1 ppm
T90 tijd < 60 seconden
Rookgastemperatuur
Meetbereik 0 tot +1000 °C
Nauwkeurigheid
(excl. thermokoppel)
± (1 °C + 1 digit) (0 tot +300 °C)
± 0,5% RDG (vanaf +300 °C)
Resolutie 1 °C
Verbrandingsluchttemperatuur
Meetbereik -20 tot +200 °C
Nauwkeurigheid
(excl. thermokoppel)
± (2 °C + 1 digit) (-20,0 tot 0,0 °C)
± (1 °C + 1 digit) (+0,1 tot +200,0 °C)
Resolutie 0,1 °C
Trekmeting
Meetbereik ± 50 mbar
Nauwkeurigheid ± 0,02 mbar (< 2,00 mbar)
± 1% RDG (> 2,00 mbar)
Resolutie 0,01 mbar (= 1 Pa)
Druk(verschil)meting
Meetbereik ± 150 mbar
Nauwkeurigheid ± 0,02 mbar (< 2,00 mbar)
± 1% RDG (> 2,00 mbar)
Resolutie 0,01 mbar (= 1 Pa) < 19,9 mbar
0,1 mbar > 20,0 mbar
Rendement
Meetbereik 0 tot 120%
Resolutie 0,1%
Luchtovermaat
Meetbereik 1 tot 99,99
Resolutie 0,01

Algemene specificaties
Display TFT kleurenscherm 2,8” (240 x 320 pixels)
Netvoeding USB-acculader/netvoeding
Accu Li-Ion accu met circa 14 uur gebruiksduur in ECO-modus
Bedrijfstemperatuur +5 tot +40 °C
Opslagtemperatuur -20 tot +50 °C
Afmetingen (L x B x D) 215 x 65 x 45 mm (inclusief beschermholster)
Gewicht 500 tot 650 gram (afhankelijk van de sensorconfiguratie)
Materiaal behuizing Kunststof
Draadloze communicatie Bluetooth® Smart
Infraroodverbinding met EUROprinter IR
Printer Externe draadloze thermische printer. EUROprinter IR (infrarood) of 
EUROprinter Bluetooth Smart.
Geheugen 10.000 meetrapporten met additionele informatie op MicroSD(HC) kaart
Datalogging Optioneel
Certificering NBN EN 50379 deel 2
Garantie 1 jaar garantie op de accu en sensoren.
2 jaar fabrieksgarantie op materiaal- en productiedefecten.
7 jaar garantie op materiaal- of productiedefecten indien het instrument voorzien is van KWSe service en kalibratie en elke 24 maanden wordt onderhouden en gekalibreerd bij EURO-INDEX. De garantie geldt voor het hele instrument, inclusief sensoren, accu en verbruiksonderdelen (zoals filters).
Kenmerken
 • Rookgasanalyser, temperatuur(verschil)meter en druk(verschil)meter in één
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Nederlandstalige, menugestuurde bediening
 • ECO-sensortechnologie voor zuurstofmeting met ongekend snelle reactietijden en bijzonder grote duurzaamheid
 • Waterstof gecompenseerde CO/H2-sensor tot 10.000 ppm
 • 7 jaar garantie met KWSe, ook op de vervangingsonderdelen en sensoren
 • Standaard Bluetooth® Smart communicatie
 • Standaard voorzien van slot voor MicroSD kaart
 • Geschikt voor EuroSoft Mobile software en App
 • Compatibel met EuroSoft Attest voor digitale verbrandingsrapporten (optie)
 • Geschikt voor CAPBs®
 • Groot helder TFT kleurenscherm
 • Aanraakgevoelig navigatieveld
 • Database Memory voor opslag van 10.000 meetrapporten met additionele informatie
 • Meting van trek, druk(verschil) en barometrische druk
 • Automatische dichtheidstest
 • Functie voor meting van koolmonoxide in de omgeving
 • Volledig NBN EN 50379 deel 2 gecertificeerd
 • Li-Ion accu met een gebruiksduur tot 14 uur
 • Genereert QR-code met meetwaarden
 • Optionele datalogfunctie
Downloads
Deze actie is geldig t/m 31-03-2020
Actie

€ 1.564,-

actieprijs

i.p.v. € 1.814,-

Alle prijzen zijn netto, per stuk, excl. BTW, Recupel inbegrepen. Wijzigingen voorbehouden.
Vragen, advies of telefonisch overleggen?

Onze deskundige verkoopadviseurs helpen u graag op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Bel 02 - 757 92 44

Vraag een offerte aan voor dit product

Groot aantal nodig van dit product? Vraag offerte aan